Ekonomi Eksjö Toppnyheter

10 MILJONER KR – Eksjös kändaste hus till salu (igen)


En av Eksjös mest kända fastigheter är nu ute till försäljning. Det handlar om många miljoner. Fastigheten innehåller både bostäder och affärslokaler.

Det handlar om Guldsmedsgården vid Stora torget som nu återigen lagts ut till försäljning. Fastigheten är byggnadsminnesförklarad och fullt uthyrd.

Fastigheten har sett ut som idag sedan början av 1800-talet och de senaste 50 åren har Lennarts konditori varit fastighetens ansikte utåt.

Lennarts upptar en yta på 550 kvadratmeter. Lokalytan i fastigheten är totalt på 900 kvadratmeter. Till fastigheten hör också en mindre tomt på drygt 400 kvadratmeter.

I fastigheten finns en 220 kvadratmeter stor ”paradlägenhet”. En lägenhet på 100 kvadratmeter och en butik på 60 kvadratmeter. Ägarna vill ha minst 9,9 miljoner kr för huset. När kåken lades ut till försäljning för ett par år sedan låg utgångspriset på 6,5 miljoner kr.

Enligt mäklaruppgifter beräknas fastigheten ge 780 000 kr i hyresintäkter årligen. Driftskostnaderna ligger på ca 200 000 kr om året, därav största delen fjärrvärmeuppvärmning.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook