Ekonomi Nässjö Toppnyheter

100 vindkraftverk – Nässjöbolag i storaffär

Nu har delvis Nässjöägda och Nässjöbaserade elbolaget Bixia tecknat ett treårsavtal om inköp av el från en av landets största vindkraftsproducenter – Stena Renewable som äger och driver omkring 100 vindkraftverk runt om i landet.

Avtalet innebär att Bixia från och med i år 2017 och tre år framåt hanterar Stenas fysiska vindkraftsproduktion på närmare 700 GWh tillsammans med rådgivning och finansiell handel.

– Det här är vår volymmässigt största affär i företagets historia som stärker vår position inom förnybart ytterligare. Affären innebär att vi ökar andelen förnybart med 30 procent. Det betyder att vi nu närmar oss vår vision med stormsteg – att ha fysiskt balansansvar för lika mycket förnybar elproduktion som våra kunder använder, säger Stefan Braun, tf vd på Bixia.

– Nu ser vi fram emot ett långsiktigt och hållbart samarbete, säger Peter Zachrisson, vd på Stena Renewable.

Den el som Stenas alla vindkraftverk producerar räcker att försörja cirka 140 000 hushåll med hushållsel.
Bixia AB är ett elbolag med sju delägare: Tekniska verken i Linköping, Alvesta Energi, Borgholm Energi, Mjölby-Svartådalen Energi, Nässjö Affärsverk, Oxelö Energi och Sandviken Energi. Bolaget driver tre kontor i Linköping, Nässjö och Växjö. Bixia har cirka 250 000 kunder och omsätter cirka 2,3 miljarder kr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook