Ekonomi Höglandet Sävsjö Toppnyheter Vetlanda

109 miljoner kr – enorm order för Sävsjöföretag

Nu händer det igen. Miljonerna fortsätter trilla in till Höglandets bostadsindustri. NCC bygger 56 lägenheter åt Sävsjöbaserade bostadstillverkaren Kärnhems senaste satsning i Norrköping.

NCC ska bygga 56 bostadsrätter i centrala Norrköping på uppdrag av Kärnhem. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet är 109 MSEK.

Kvarteret som ska byggas ligger mittemot Resecentrum i Norrköping och kommer att bestå av fem hussektioner. Lägenheterna är 29-149 kvadratmeter stora och har 1-6 rum och kök, några med två eller tre plan.

– Vi har byggt bostäder åt Kärnhem i flera olika projekt under en lång tid, t ex håller vi just nu på att färdigställa 50 lägenheter i Linköping. Nu fortsätter vårt framgångsrika samarbete med detta spännande projekt som har en utmanande arkitektur och ska uppföras i stadsmiljö, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building, i ett pressmeddelande.

Närmare 75% av lägenheterna är redan sålda. Arbetet startar under sommaren 2017 och beräknad inflyttning är sommaren 2019.
Kärnhem med huvudkontor i VÄxjö ingår tillsammans med Myresjöhus och Smålandsvillan i OBOS-koncernen och har 26 anställda i den egna husfabriken i Sävsjö.

Kärnhem omsatte 521 miljoner kr, enligt senast tillgängliga bokslut och gjorde en vinst på 168 miljoner kr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook