1100 nya jobb i Jönköpings län


[adrotate banner=”28″]
”Miljöpartiets budget ger 1100 nya jobb i Jönköpings län”, skriver bland annat Sävsjöpolitikern Johannes Ljung (mp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

Sverige behöver en offensiv politik med investeringar för att stärka skolan och möta klimatutmaningen. Det är en politik som skapar nya jobb. I Jönköpings län handlar det om 1100 jobb på kort sikt.

I regeringens budget används över 60 procent av reformutrymmet till skattesänkningar. Det är inte en klok politik för att stärka Sveriges ekonomi och möta det stora behovet av investeringar på alla de områden som länge blivit eftersatta. I stället satsar Miljöpartiet på investeringar för framtiden.

I vår budget anslår vi drygt 24 miljarder kronor mer än regeringen till klimatsmart infrastruktur de närmaste fyra åren. För Miljöpartiet är det viktigt att stärka kollektivtrafiken. Det gynnar både företagen och alla som bor och arbetar i länet.

Budgeten innehåller också satsningar för att garantera att varje elev får lära sig läsa, skriva och räkna innan slutet av årskurs tre. Miljöpartiet dubblerar regeringens lärarsatsning och låter den även omfatta lärare i förskola och fritidshem. I den högre utbildningen skapas fler utbildningsplatser med kvalitetshöjande åtgärder i fokus.

De senaste tjugo åren har fyra av fem nya jobb skapats i småföretagen. Företagarna själva pekar ut arbetsgivaravgiften och sjuklöneansvaret som de två största hindren för att kunna växa. I Miljöpartiets budgetförslag satsar vi 13,5 miljarder kronor på att sänka arbetsgivaravgiften med fokus på småföretagen. Det blir en skattelättnad på upp till 76 000 kronor per år. Egenföretagare får motsvarande sänkning av egenavgiften.

Vi föreslår att man slopar ansvaret för båda sjuklöneveckorna för alla företag med 10 anställda eller färre. Vi sänker också sjuklönekostnaden för alla företag med 11-49 anställda. Tillsammans är dessa satsningar på småföretagen värda 2,5 miljarder kronor per år.

FN:s klimatpanel har visat att det är hög tid för en nystart i klimatarbetet. Miljöpartiet vill ställa om Sverige till 100 procent förnybar energi, instifta en klimatlag som garanterar utsläppsminskningar och investera i skydd mot översvämningar och andra extrema väderhändelser som följer i klimatförändringens spår. Vi anslår 176 miljoner kronor för att skydda Jönköpings län mot klimatförändringens verkningar.

En viktig del i klimatarbetet är investeringar i städernas miljonprogramsområden. Vi vill göra ROT-avdraget energismart och utöka det till att även gälla ägare av hyreshus. Allt fler väljer idag att ta cykeln till arbetet, vilket gynnar både plånboken, hälsan och miljön. Vi satsar 120 miljoner kronor på nya cykelbanor i länet under kommande fyra år. Vi vill även satsa på gångstråk och spårvägstrafik.

Vår gröna politik skapar 30 000 nya jobb i Sverige under den kommande mandatperioden, varav 1100 i Jönköpings län. På längre sikt handlar det om cirka 100 000 jobb i landet.

I regeringens budget går en procent av reformutrymmet till klimatsatsningar och 2,5 procent till skolan. Det är inte en ansvarsfull politik. Miljöpartiet satsar kraftfullt på nya jobb, på skolan och klimatet. Det gynnar länet och hela landet.

Per Bolund (mp), ekonomisk-politisk talesperson
Johannes Ljung (mp), Sävsjö, regionordförande Jönköpings län


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”1100 nya jobb i Jönköpings län”

  1. Profilbild för Uppmärksam läsare
    Uppmärksam läsare

    Bolund och Ljung lovar 1 100 nya jobb i Jönköpings Län med de glömmer att berätta vad detta kostar de svenska hushållen i form av skatt. Om miljöpartiet kommer till makten så blir fattiga barnfamiljer och fattiga pensionärer ännu fattigare. Lönekraven från desom jobbar blir större vilket leder till sämre konkurenskraft och därmed också lägre efterfrågan på företagens produkter. Företag inom handel får sämre förutsättningar att driva sin verksamhet eftersom MP:s ekonomiska politik stjäl mera av hushållens pengar.

    Stoppa miljöaktivisternas stöldplaner vid valet 2014. Rösta på Sveriges enda arbetarparti Nya Moderaterna.