Vetlanda BK spelade dåligt – vann ändå

När man vinner utan att spela bra så är man ett bra lag. Då är Vetlanda BK det. VBK vann med 6-4 (3-1) mot Kungälv men gjorde en mycket slätstruken insats.

[adrotate banner=”27″]
Under matchens första 25 minuter kunde man trott att de båda lagen bytt matchdräkt.
Gästande Kungälv dominerade spelet fullständigt. Om det var förutbestämt att VBK ville ha det så får vara oskrivet men den blåröda dominansen var i det närmaste total.
Ändå gjorde VBK 1-0 genom Joakim Andersson. Kungälv kvitterade till 1-2 innan Christian Mickelsson satte en hörna och en straff och 3-1.
Inte alls rättvist.
I andra halvlek såg matchbilden till en början ut som i första. Det var Kungälv som förde spelet, dock utan att vaska fram några heta målchanser.
Ändå gjorde på nytt VBK 4-1målet genom Erik Ivarsson som kom att bli tvåmålsskytt.
Andreas Lysell gjorde VBK:s sjätte mål.
VBK hade 6-2 men tilläts Kungälv mot slutet tröstmåla två gånger.
Mickelsson gjorde två mål men var liksom Johan Löfstedt och Anatoly Suzdalev, helt anonyma i matchen.
Sådana rutinerade spelare måste vara betydligt mer dominanta i sådana här matcher.
Bäst i VBK var Erik Ivarsson och Tomi Hauska.
På fredag möter VBK Bollnäs på bortaplan.