Ekonomi Jönköping

12 miljoner kr – lokalt företag får stor beställning från USA

Township of Abington, Pennsylvania, USA har beslutat att förlänga nuvarande operatörskontrakt med Gatso USA, ett dotterbolag till Jönköpingsbaserade och börsnoterade trafikövervakningstillverkaren Sensys Gatso Group AB.

Kontraktet förlängs med tre år fram till november 2020. Förlängningen har ett värde av 1,5 miljoner USD, motsvarande 12 miljoner kronor.

Den 3-åriga förlängningen av kontraktet, effektiv från och med den 30 september, gäller fortsatt drift och underhåll av ett serviceprogram baserat på T-Series-kameror och Xilium back office lösning, som ursprungligen tilldelades Gatso USA 2014. Förlängningen av kontraktet förväntas generera 1,5 miljoner USD under den aktuella perioden.

”Det har varit ett nöje att samarbeta med kommunen i Abington de senaste tre åren och vi är glada att ha fått förtroendet att fortsätta i ytterligare tre år. För att förebygga rödljuskörningar har kommunstyrelsen och polisen arbetat hårt för att skapa och upprätthålla ett program som är byggt på god praxis och transparens mot allmänheten. Vi ser denna förlängning som ett erkännande av Sensys Gatsos roll i programmet, men också som ett tecken på beslutsamhet kring fortsatt förbättring av trafiksäkerheten för kommunens invånare och besökare”, säger Andrew Noble, VD för Gatso USA, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook