12 miljoner kronor – vill ha jättelån från Vetlanda kommun | Höglandsnytt
Ekonomi Fotboll Vetlanda

12 miljoner kronor – vill ha jättelån från Vetlanda kommun

Vetlanda Arena AB har ansökt om ett lån på 12 miljoner kronor från Vetlanda kommun.

Anledningen är en ny konstgräsplan på Tjustkulleområdet liksom en ny tvåvåningsbyggnad på arenaområdet. Byggnaden ska bli plats för gym, kansli, omklädningsrum med mera. Byggnaden väntas gå på 8 miljoner kronor. Kostnaden för en ny konstgräsplan väntas bli 4 miljoner kr.
Kommunledningen har ställt sig positiv till att ge lånet. Kommunfullmäktige ska också besluta i frågan.
Arenabolaget ville också ha ett årligt driftbidrag för anläggningarna på drygt 600 000 kr (drygt hälften av kostnaderna för driften). Det är dock kommunledningen tveksam till.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Den kommunala miljonrullningen till arenabolaget på Tjustkulle måste få ett slut. Nu vill arenabolaget bygga gym och låna pengar av kommunen. I själva verket innebär detta att kommunen går i borgen för ett lån. Det finns ett domstolsbeslut i förvaltningsrätten som säger att en kommun inte får gå i borgen för lån till komersiell verksamhet eftersom det strider mot kommunallagen. Om kommunen lånar ut pengar till Arenabolaget som vill bygga gym så får det konsekvenser för företag som bedriver gymverksamhet i kommunen. Kommunledningen måste därför omvärdera sitt ställningstagande så att det stämmer överens med Förvaltningsrättens domstolsbeslut.

Kommentarer avstängda