Debatt

122 miljoner till socialbidragstagare


”Jag är oerhört glad”, skriver Vetlandapolitikern och riksdagsledamoten Helena Bouveng (m) i ett debattinlägg på tal om regeringen beslut att lägga 122 miljoner kronor på barn i hushåll som lever på socialbidrag.
[adrotate banner=”27″]
Regeringen har givit till känna att den tänker satsa 122 miljoner kronor de kommande två åren till en fritidspeng på högst 3000 kronor om året till barn i årskurs fyra till nio i hushåll som är mottagare av ekonomiskt bistånd sedan sex månader. Detta är positivt, eftersom alla barn inte har samma förutsättningar att utöva fritidsaktiviteter.

Jag är oerhört glad att regeringen nu satsar på barn som lever i hushåll som har ekonomiskt bistånd. Att det råder olika villkor för barn och ungdomar att komma i kontakt med idrott är något som jag har stött på under den idrottsresa som jag har gjort genom Sverige.

När man studerar Riksidrottsförbundets (RF) statistik blir det tydligt att många har barn som idrottar har det tämligen gott ställt. De flesta deltagarna i RF:s undersökning, 92 procent, lever i hushåll med två vuxna, oftast födda i Sverige. Nästan hälften av hushållen har en inkomst på över 600 000 kr/år på totalnivå. En övervägande majoritet (85 procent) bor i villa/radhus.Det är glädjande att regeringen nu gör det möjligt för fler unga att få en meningsfull fritid.

Helena Bouveng

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook