13-åriga sävsjötjejer åkte på stöldturné | Höglandsnytt
Nyheter

13-åriga sävsjötjejer åkte på stöldturné

När skolorna har lov får polisen problem. Lediga barn ställer till problem. På måndagen fick man bl a ta hand om två 13-åriga flickor från Sävsjö, som gripits för stöld resp snatteri. Ett gäng 15-16-åringar överföll en man i en galleria.

Våldet kryper allt längre ner i åldrarna. På en plats i Jönköping slogs t å 13-åringar av alla krafter, de bankade på varandra med knytnävarna och när någon av dem föll omkull satsade den andre med sparkar.

Innan de skiljas åt hade båda fått omfattande ansiktsskador och en hade en tand avslagen.

Misshandeln blir en fråga för socialtjänsten – utan straffpåföljder.

I en galleria på Österängen ägnade sig ett antal tonåringar åt att cykla omkring till alla handlandes förtret. En man tröttnade på ofoget och sa ifrån. Det borde han inte ha gjort tyckte de unga, som gav sig på honom med slag och sparkar – och en flykt in i en affär för mannens del.

De båda 13-åriga sävsjötjejerna hade tagit sig till Jönköping på ett eller annat sätt. Där lockade varuhusen. Pengar fanns inte – men väl habegäret.

Båda fångades in av väktare och polis fick ta över – i ena fallet handlade det om snatteri, i det andra om stöld.

I ena fallet fick man tag på flickans föräldrar, som kom upp till Jönköping och hämtade hem barnet. I det andra fallet vägrade föräldrarna tala med polisen, som däå fick se till att hon på annat sätt kunde åka hem till föräldraadressen.

Ingen av de båda damerna är straffmyndig utan blir en fråga för åtgärder från socialtjänstens sida.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook