150 miljoner kr – Myresjöhus nya storaffär | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Vetlanda

150 miljoner kr – Myresjöhus nya storaffär


Ny storaffär klar för småhustillverkaren Myresjöhus. 154 bostäder i blandad bebyggelse, så ser OBOS (Myresjöhus) och LKF:s plan ut för fastigheten Pilgrimen 2 i södra Råbylund i Lund.

I östra delen av södra Råbylund planerar OBOS i samarbete med LKF att bygga 154 bostäder i blandad bebyggelse både vad det gäller upplåtelseform, hustyper, fasadmaterial och byggnadshöjder.

Tegelklädda flerbostadshus i norr med fasaddetaljer som fungerar som en bullervall för den lägre radhusbebyggelsen i söder. Bidraget, som är ritat av Gunilla Svensson Arkitektkontor AB och Liljewall arkitekter, vann Lunds kommuns markanvisningstävling som utlystes under hösten 2017. Lunds kommun ska i samråd med OBOS och LKF ta fram en ny detaljplan för området under 2018.

– För oss på OBOS är det viktigt att utveckla projekt som ur ett hållbarhetsperspektiv tar hänsyn både till de boende och till miljön. I Pilgrimen 2 har vi tagit fasta på vilka värden i området som ska behållas och förstärkas och utgått från de personer som vi tror kommer flytta in i området, säger Eva Dahlgren, projektutvecklare på OBOS Sverige, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook