Nyheter

1500 besökte UF-mässan i Vetlanda

En stor succé med 1500 besökare. Mässan för unga gymnasieföretagare i Sapa arena idag tisdag var en höjdpunkt för många.

Över 200 gymnasieelever från hela Jönköpings län samlades i Sapa Arena idag tisdag eftermiddag för att visa upp sina UF-företag.
Ytterligare hundratals ungdomar kom i bussar från hela länet för att titta på och totalt räknar arrangörerna med cirka 1500 besökare.

Bland företagen märktes allt från försäljare av hundgodis, till tillverkning av knivskydd, hundburar, klädhängare och försäljning av HIV-test.
”Vi har fått lite blodad tand”, menar UF-företagarna Julia Lilja och Felicia Hägglund från Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping om framtida företagande som i samarbete med Unicef marknadsför en katalog med varor där en stor del av försäljningen går till att stödja FN-organets satsningar runt om i världen.
Bland produkterna från deras företag Make a difference UF märktes fotbollar, myggnät och just ett praktiskt HIV-test för ett par  hundralappar.

Liksom många andra av UF-företagarna känner Julia Lilja och Felicia Hägglund att deras nuvarande affärsidé kanske inte håller på den vuxna arbetsmarknaden men de är båda sugna på att driva företag i framtiden.
”Om man kommer med en bra idé så”, säger Felicia Hägglund.

 


[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook