Nyheter

16-årig flicka ensam hemma då tjuvar slog till

Strax efter halv ett på måndagsmiddagen larmades polis till en villa i Horsabäck, någon halvm il nordost om Alseda utanför Vetlanda. En 16-årig flicka hade ringt till sin far och berättat att hon hade två inbrottstjuvar i huset.

När hon hade upptäckt dem låste hon in sig på sitt rum och ringde pappan, som i sin tur larmade polisen.

Men innan han eller polisen kom till platsen hade tjuvarna försvunnit i sin bil men den hittar en patrull i närheten av brottsplatsen. En hundpatrull spårade snabbt upp den ene av gärningsmännen som grips.

Bilen, som gärningsmännen lämnade efter sig, välfylld med stöldgods. Den togs i beslag.

Därefter fortsatte hund och förare att jaga den andre tjuven. Terrängen i området är besvärlig men efter mer än en timmes spårande var hunden fortfarande tjuven i hälarna.

Vid 17-tiden bedömde man dock att den flyende gärningsmannen hade lyckats lura sina förföljare.

Men polisen gav inte upp. Man hade hundföprare med utvilade hundar i reserv, man avgränsade området med flera patruller – totalt var sex patruller engagerade i slutfasen.

Vid halvsextiden fick man tips från allmänheten (som under hela eftermiddagen varit mycket engagerad i jakten) om en misstänkt man, som rörde sig i det aktuella området. Ännu en hundpatrul sattes in och tre kvart senare var m annen gripen.

Den först gripne mannen är 31 år gammal, den sist gripne är 37 år gammal.

Ingen av de gripna är svensk medborgare, båda saknar de fyra sista siffrorna i sina personnummer. Polisen måste använda tolk vid förhören.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook