Fotboll Jönköping Vetlanda

17-åringen som slog ner fotbollsmålvakt dömd17-åringen som stått åtalad för misshandel och falskt larm, grovt brott, döms till ungdomstjänst i 90 timmar. Han ska också betala skadestånd till fotbollsmålvakten med 10 500 kr.

Tingsrätten har under onsdagen dömt den 17-åring som stått åtalad för misshandel av en fotbollsmålvakt och falskt larm, grovt brott, den 15 augusti 2016 på Stadsparksvallen i Jönköping i samband med en fotbollsmatch mellan Jönköping Södra IF och Östersunds FK.

Tingsrätten dömer ynglingen, som försvarades av en Vetlandaadvokat, för misshandel och falskt larm, grovt brott. Påföljden bestäms till ungdomstjänst 90 timmar. Han ska också betala skadestånd till målvakten med 10 500 kr och ränta på beloppet. Av beloppet avser 10 000 kr kränkning och 500 kr sveda och värk.

Det falska larmet bedöms som ett grovt brott eftersom det fanns ett stort antal personer på platsen när det uttalades och hotet därmed kunde ha lett till omfattande skadeverkningar.

Kränkningsersättningen till målvakten bestäms även med hänsyn till hans förhållandevis lindriga skador till ett högt belopp eftersom han bedöms ha blivit utsatt för en svår kränkning. Tingsrätten är enig.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook