Ekonomi Jönköpings län

1845 nya jobb i länet


[adrotate banner=”28″]
Investera i skola, vård och omsorg i Jönköpings län. Det föreslår nu lokala LO-organisationen och redovisar i en rapport hur investeringarna skulle kunna ge 1845 nya jobb i Jönköpings län varav dock en knapp fjärdedel i Jönköpings kommun.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. LO-organisationens idé är strålande men fackpamparna glömmer samtidigt bort att det är större delen av fackligt anslutna LO-medlemmar som exempelvis metallarbetare och byggnadsarbetare som får betala kalaset. Även pensionärer som jobbat i hela sitt liv måste betala för LO:s nya idé och det svider i deras plånböcker.

    Ett sätt att lösa finansieringen skulle emellertid kunna vara en omprioritering av kommunernas ekonomiska resurser som innebär minskade personalkostnader inom områden som inte hör till skolan, vården och omsorgen. För de kommuntjänstemän som jobbar i andra sektorer än dessa tre blir det natrurligtvis kännbart eftersom de blir arbetslösa men det är den bistra sanningen.

    En betydligt bättre idé är att skapa 1 845 nya jobb inom det privata näringslivet i länet genom att investrera i ändring av turorningen i LAS, minskade energiskatter, sänkt arbetsgivaravgift, sänkt bolagsskatt för små och medelstora företag samt slopande av arbetsgivarens ansvar att betala lön till de som är hemma och är sjuka. Uppepå detta skulle det också vara en fördel att öppna upp för lägre ingångslön för undomar utan arbetslivserfarenhet. Då kanske det till och med går att skapa dubbelt så många jobb i Jönköpings län som LO-organisationen vill i sin idéskiss. Det känar alla på och inte minst LO:s medlemmar.

Kommentarer avstängda