Nyheter

19-årig Anebybo kidnappades i Malmö

Sent i natt kidnappades en 19-årig yngling i Malmö. På måndagsförmiddagen hittades han i en bil, som stoppades utanför Aneby. Samtidigt greps de båda kidnapparna. De returnerades under bevakning tillbaka till Malmö.

Kidnapparna trängde i natt in till en familj i Malmö, där de misshandlade en yngre bror till 19-åringen inför förskräckta föräldrar. Därefter släpade de med sig ynglingen, som är skriven i Aneby tillsammans med sin pappa, ner till en bil som med en rivstart försvann.

 

De anhöriga hann göra en notering om bilmärke och bilnummer.

 Malmöpolisen gick ut med såväl gränslarm som larm till angränsande län.

”Ganska snabbt fick vi fram att 19-åringen är skriven i Aneby. Det gjorde att vi kunna sätta vägarna dit under särskild bevakning”, avslöjar spaningsledaren kommissarie Bo Lundqvist på länskriminalen i Malmö.

Klockan 10.22 stoppades bilen i en vägspärr utanför Aneby och de båda efterspanade männen kunde utan dramatik gripas. I bilen fanns också den kidnappade ynglingen.

 

De fördes först in till polisstationen i Eksjö varifrån de kördes direkt tillbaka till Malmö.

 

”De kom hit vid 14-tiden. Nu ska de första delges misstankar om olaga frihetsberövande, sen inleder vi förhören med dem”, förklarade Bo Lundqvist.

 

Han konstaterar att, såvitt han känner till, 19-åringen inte tidigare varit något känt namn hos polisen. Inte heller hans familj  har varit det.

 

Polisen varken kan eller vill säga något om de båda misstänkta gärningsmännen – vilka relationer de tidigare haft till 19-åringen och hans familj eller vilka bakgrunder de har.

 

19-åringen behövde inte följa med tillbaka till Malmö. Polisen på Höglandet såg till att han fick den läkarvård han behövde. Han förhördes senare av polisen om sina tidigare relationer med kidnapparna och vad som hänt under resan upp genom landet.

 

 

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook