Nyheter

19 poliser mot cruisingbråk i Vetlanda

Wheelers Cruisingarrangemang i Vetlanda överskuggade det mesta under senare delen av lördagen. Eleganta, välputsade bilar gled hela dagen fram på Vetlandas gator – under några kvällstimmar var gatorna reserverade för amerikanarna, cirka 700 bilar.

Polisen hade satsat hårt på att få ordning och reda på människoflödet och hade satt in 19 poliser i olika befattningar under kvällen och natten. Det hjälpte. Trots att flera tusen människor var i rörelse summerar man natten som förhållandevis lugn, i varje fall inledningsvis – inte minst tack vare de många fotpatrullerande konstaplarna.

Det gjorde att man kunde slå till direkt när man såg öl- och spritdrickande på gatorna – man gjorde drygt 70 s k direktförverkande av alkohol, vilket innebar att man skoningslöst hällde ut flask- och burkinnehåll i rännstenen.

Fram till klockan 21 var det lugnt och trevligt på gator och torg. Sen började det bli stökigt. Det blev en hel del bråk, framför allt i anslutning till torget i centrum.

Polisen hade för övrigt garderat sig genom att öppna arrestlokalerna i Vetlanda för att spara in på transporttiderna till cellerna i Eksjö.

När natten var slut kunde man summera nio fall LOB, d v s fyllerister, och ett fall av ordningsstörande uppträdande enligt PL 13. Fem fall av misshandel amäldes också.

En kvinna stoppades när hon körde bil på ett sådant sätt att hon nu är misstänkt för rattfylleri. En person visiterades ute på gatan och är nu anmäld för brott mot knivlagen. Man kunde också räkna in två misstänkta fall av ringa narkotikabrott och ett fall av hot mot tjänsteman.

Det var med andra ord en händelserik natt som dock aldrig spårade ur tack vare den gedigna polisinsatsen.

Och om cruisingen, ett arrangemang av föreningen Wheelers i Vetlanda, finns bara att säga att paraden genom stan visade mängder av välpolerad plåt och gott renoveringshantverk. Många nostalgiska suckar kunde höras bland de lite äldre som kantade gatorna. Det mullrade gott under motorhuvarna och man mindes en tid då bensinpriset låg runt enkronan.

Det var tider det. Då talade man inte om miljöpåverkan, bara om krom och hästkrafter.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook