2-årig pojke mördad – närstående kvinna misstänkt | Höglandsnytt
Nyheter

2-årig pojke mördad – närstående kvinna misstänkt

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg beslutade under måndagsmorgonen att anhålla en kvinna misstänkt för mord på en tvåårig pojke som påträffades avliden i Perstorp för sju år sedan. Kvinnan är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Det var den 28 september år 2010 som ambulans tillkallades till en adress i Perstorp där en tvåårig pojke hittats livlös i sin säng. Pojken dödförklarades kort därefter och kroppen obducerades då dödsorsaken bedömdes som oklar.

– Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidna pojken, kan ha orsakat pojkens död. Därför beslutade jag att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord. Senare under dagen greps hon och efter ett kort inledande förhör fattade jag beslut om att anhållandet skulle kvarstå, dock fortfarande på skälig misstanke. Den misstänkta kvinnan förnekar brott, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg i ett pressmeddelande.

På grund av förundersökningssekretess vill åklagaren inte gå in på fler detaljer i ärendet. Senast på torsdag ska åklagaren fatta beslut om den anhållna personen ska begäras häktad eller inte. Polis och åklagare tar gärna emot tips i ärendet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook