200 miljoner kr – Myresjöhus nya jättesatsning | Höglandsnytt
Ekonomi Sävsjö Toppnyheter Vetlanda

200 miljoner kr – Myresjöhus nya jättesatsning

110 nya bostäder. Det är den senaste satsningen från OBOS-koncernen (Myresjöhus och Smålandsvillan).

I området Sundby Strand i samhället Stallarholmen utanför Strängnäs gör Vetlandabaserade småhustillverkaren OBOS en stor satsning på nya bostäder. I området kommer OBOS att sälja 60-70 tomter för småhus från Myresjöhus eller Smålandsvillan och planerar utöver det att bygga 30-40 bostadsrätter.

”Vi är glada att vi får möjligheten till en förhållandevis stor investering och därmed kunna vara med och driva den fortsatta utvecklingen av Stallarholmen. Vi ska också förvalta det goda arbetet som säljarna har arbetat upp”, säger Per Forell, affärsutvecklingschef på OBOS Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Beräknad säljstart av tomterna är under senare delen av augusti och inflyttning i området kan börja ske under 2018. Satsningen kan antas ge intäkter på i storleksordning 100-200 miljoner kr.

”Vi ser den här investeringen som en typ av startskott på vår satsning att etablera oss mer i Södermanland framöver, vilket bland annat innebär att vi etablerar ett fullservicekontor i Eskilstuna”, säger Per Forell.

Myresjöhus och Smålandsvillan omsätter tillsammans drygt 2 miljarder kr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook