Ekonomi Jönköping

200 nya jobb – storföretag flyttar huvudkontoret från Europa

Trädgårdsmaskinstillverkaren Greenworks Tools har tagit beslut om att leda hela sin Europaverksamhet från Sverige och som en del av detta etablerar de nu ett utvecklingscenter på Hedenstorp i Jönköping. Inom några år räknar de med att vara 100-200 anställda på kontoren i Jönköping och Malmö.

GreenWorks Tools Nordic AB bedriver handel med elektriska och batteridrivna trädgårdsredskap och elverktyg.

– Det känns jätteroligt att vi fått möjlighet att etablera vårt utvecklingscenter här i Jönköping och att vi kunnat hitta en så bra lösning med den pressade tidsplanen vi haft. Jönköping är ett nav för konsumentprodukter som vi hoppas kunna ta del av, och erbjuda något till det kunskapskluster som finns här, säger Jesper Larsson, viced VD på Greenworks Tools Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Byggstart var i slutet av november och Greenworks tillträdde fastigheten i början av mars. I byggnaden kommer Greenworks bedriva utvecklingscenter med förutveckling, industridesign, utveckling av mjukvara, elektronik och mekanik samt test och verifiering.

Greenwork Tools är ett företag inom batteribranschen. Huvudkontoret ligger i North Carolina i USA och den största verksamheten i Changzhou, Kina. Europakontoret har flyttats från Köln till Malmö. Det svenska bolaget registrerades under fjolåret och har inte lämnat in något bokslut med omsättning ännu.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook