Mord i Nässjö Nässjö

Misstänkta mördare häktas för mordet i Nässjö

En 21-årig man har idag måndag häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkt för medhjälp till mordet och mordförsöket i Nässjö i februari i år.

[adrotate banner=”28″]

Mordet i Nässjö kan vara löst. Foto: Höglandsnytt
Mordet i Nässjö kan vara löst. Foto: Höglandsnytt
Mannen från Östergötland misstänks för medhjälp till mordet och har enligt polisen varit aktuell i utredningen en längre tid. Han har suttit häktat för ett annat brott begånget i Västra Götaland. Mannen ska ha bakom lyckta dörrar ha häktats på sannolika skäl misstänkt för inblandning (den högre misstankegraden som används av rättsväsendet).
”Vi bedömer att vi har en god bild av vad som ligger bakom brotten och hur de begåtts”, säger polisens presstalesman Jan Lagerqvist.
Den nu häktade mannen delgavs misstanke om medhjälp till mordet för två veckor sedan.
Ytterligare en man från småländska Hylte har delgetts misstanke om mord och mordförsök. Också han sitter inlåst som misstänkt för ett annat brott.
Höglandspolisen har samarbetat med polisen i Västra Götaland för att lösa mordet.

Ett flertal förhör har reda hållits med båda männen. Båda männen är sedan tidigare misstänkta för mord inom gangstervärlden i Göteborg. 31-åringen välkänd hos polisen för kriminell verksamhet. Han kommer att inom kort begäras häktad också han.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook