2,21 promille – så dödade rattfyllot den stackars Högländaren | Höglandsnytt
Eksjö Höglandet Toppnyheter Ydre

2,21 promille – så dödade rattfyllot den stackars Högländaren

Nu har åtalet väckts mot en misstänkt Ydrebo. Åklagaren beskriver hur rattfyllot ska ha kört ihjäl den stackars motionerande företagaren.

Olyckan inträffade på vägen mellan Rydsnäs och Österbymo i höstas när en välkänd Ydreföretagare var ute och åkte rullskidor längs vägen och blev påkörd och lemlästad till döds av en bil. Företagaren hade både pannlampa och reflexväst på sig och olyckan inträffade på en raksträcka.

Bakom ratten i bilen satt en man som när han stoppades av poliser hade 2,21 promille alkohol i blodet, en nivå där en normal konsument av alkohol troligtvis har svårt att hålla sig från medvetslösheten. Bilföraren har nu åtalats vid Eksjö tingsrätt misstänkt för grovt vållande till annans död och riskerar flera år i fängelse. Han åtalas också för grovt rattfylleri.

Då ska bilföraren redan ha hunnit smita från dödsolyckan och därefter kört i ca 100 km/t genom polisens avspärrningar på ett sådant sätt att brandmän och poliser måste kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda. I förhör har mannen erkänt att han körde på företagaren.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook