Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län

225 miljoner kronor – stor satsning på nybygge i Eksjö


Nu föreslås regionstyrelsen att ge 225 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar till investeringar i lös utrustning och IT-lösningar till nya sjukhusbyggnaden på Höglandssjukhuset.

Markarbetena för hus 37 startade redan i april 2016 och nu förbereds alltså investeringar i utrustning, inredning och IT-lösningar för de verksamheter som kommer att flytta in i de nära 30 000 kvadratmeter som fördelas på sju våningsplan. Operations- och intensivvårdskliniken blir den största verksamheten i det nya huset, med nio nya operationssalar.

– Vi bygger för framtidens vård…. möta patienternas behov… skapa förutsättningar… erbjuda en högkvalitativ vård… säker vård och en god arbetsmiljö… stärka möjligheterna till rekrytering, säger regionstyrelsens ordförande Malin Wengholm (m) på, av regionledningen under många år utvecklade, snömosiska, i ett pressmeddelande.

Utöver operations- och intensivvårdskliniken kommer bland annat även barn-och ungdomsmedicinsk enhet, smärtmottagning, ortopedklinikens mottagning och vårdavdelning med 32 enkelrum, bårhus, restaurang samt konferens- och utbildningslokaler att rymmas i det nya huset. Inredningen väntas vara på plats till årsskiftet 2019/2020 och verksamheterna inflyttade under 2020.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook