Ekonomi Hultsfred Vetlanda

24 miljoner kr – jätteorder till Vetlandaföretag

I veckan blev det klart. Vetlandaföretaget Eriksson och Lönn Bygg har kammat hem en stororder för bygget av en ny förskola.

Hultsfreds kommun låter bygga en ny förskola för upp emot 100 barn i Virserum. Eriksson och Lönn lämnade in det bästa budet, ca 24 miljoner kr, och har nu fått klartecken att börja bygga.
I tisdags fick bolaget beställningen från kommunen efter att tiden att överklaga anbudsförfarandet gått ut.
Under 2014 upptäcktes det att Evahagens förskola i Virserum hade brister. Markfukt hade trängt upp i konstruktionen och orsakat stora problem. Barnen på förskolan måste flytta in i moduler som hyrdes in.
Nu, med ett år kvar på hyreskontraktet av modulerna, påbörjas arbetet med nybyggnationen av förskolan. Nu väntas rivning, arbete med gården samt nybyggnation. Kommunens förhoppning är att bygget ska vara klart om ett år.
Den nya förskolan är till ytan runt 50 procent större, 975 kvadratmeter istället för 636. På förskolan kommer det finnas plats för 100 barn istället för 45 som ursprungsbyggnaden tidigare hade plats för. Det beräknas vara runt 80 barn som flyttar in vid öppningen av den nya förskolan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook