Ekonomi Hultsfred

25 miljoner kr – stor investering i sågverk

Näringslivet inom Höglandsområdets träindustri fortsätter booma. Stockholmsbörsnoterade och Mörlundabaserade sågverkskoncernen Bergs Timber investerar 25 miljoner kr i sin anläggning i Mörlunda.

Styrelsen för Bergs Timber AB har beslutat att investera 25 MSEK i en ny biobränslepanna vid sågverket i Mörlunda. Den nya pannan kommer att få en effekt på 6 MW. Byggnationen kommer att påbörjas under hösten 2017 och driftsättning planeras genomföras under sommaren 2018.

– Med den nya pannan blir Mörlundasågen en komplett och modern anläggning för klentimmersågning. Den befintliga pannan är byggd på 1980–talet och vi ser denna investering som en viktig åtgärd för att rusta sågverket i Mörlunda för framtiden. Investeringen gör att vi kan utnyttja vår torkkapacitet bättre och få en stabilare drift vid torkarna. Investeringen ger också positiva effekter för såväl arbetsmiljön som miljön, då den nya pannan har en bättre förbränning och effektivare rening av rökgaser., säger VD och koncernchef Peter Nilsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook