Nyheter

25 poliser skyddar Viktoria och Daniel

Det var mycket folk som väntade på Nässjö station, när kronprinsessan Viktoria och prins Daniel inledde sin småländska resa på torsdagsmorgonen. Sen blev det bil ut i verkligen, närmast till Skeppshult. Naturligtvis med poliser i nära sällskap.

”Vi har uppåt 25 poliser som följer kronprinsparet under besöket”, säger polisinspektör Hans Petersson på polisens operativa avdelning. ”Vi kan inte se någon hotbild så det finns inte något skäl att överdimensionera insatsen. Dessutom finns ju personal från säkerhetspolisen med i bakgrunden.”

På torsdagsförmiddagen gick färden till Skeppshult och cykeltillverkningen. Sen väntade resa till Jönköping och länssjukhuset Ryhov med invigning av den nya dialysavdelningen, ett område som prins Daniel ju personligen har erfarenhet av.

Därefter var det dags för SMOT och en teaterföreställning innan middagen på fresidenset väntade.

Fredagsmorgonen blir ingen sovmorgon. Halv nio ska paret piggt och nytert vara på Stadsgårdsskolan i Råslätt i en dryg halvtimma innan man gav sig i väg till sista målet i Jönköpings län. I Vrigstad väntar David Gunnrsson, världsberömd dekoratör av målvaktshjälmar i all världens hockeyligor.

Den som vill få se en skymt av kungligheterna kan räkna med hon/han ska vara på plats utanför den gunnarssonska ateljén senast vid halvelvatiden. Tjugo minuter i ska Viktoria och Daniel vara där.

”Sen är det inte så mycket kvar för vår del av besöket”, konstaterar Hans ”HP” Petersson. ”Vid länsgränsen ett par kilometer norr om Lammhult tar kollegerna från Kronoberg över ansvaret.”

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook