250 miljoner kr och 50 nya jobb – nya jättesatsningen på Höglandet | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Toppnyheter Vimmerby

250 miljoner kr och 50 nya jobb – nya jättesatsningen på Höglandet

Skanska investerar cirka 250 miljoner kronor för att öka kapaciteten i Bokloks fabrik i Gullringen utanför Mariannelund. Om- och tillbyggnaden av fabriken kommer att ske stegvis mellan 2018 till 2020.

Investeringen avser främst ökad kapacitet, effektiviseringar och högre grad av automatisering. Bland annat kommer en ny sammansättningshall att byggas och en toppmodern produktionslina installeras, enligt principerna för Lean Production.

Produktionskapaciteten kommer att öka med nästan 50 procent och investeringen beräknas skapa cirka 50 nya arbetstillfällen, spår företagsledningen.

– Boklok har de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat omsättningen med cirka 30 procent årligen. Investeringen kommer att stärka vår ställning och säkra en fortsatt expansion. Behovet av bostäder i ett lägre prissegment är fortsatt mycket stort, säger Jonas Spangenberg, vd för  Boklok i ett pressmeddelande

Boklok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Företaget bygger cirka 1 200 bostäder per år och har hittills byggt 10 000 bostäder. Boklok har cirka 400 medarbetare i Sverige, Norge och Finland.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook