Biskopen: migrationsmyndigheterna behöver bättre religionskunskap

Svenska myndigheter behöver utbildning inom teologi och religion för att kunna göra riktiga bedömningar när det gäller religion som grund för asyl i Sverige, anser Jan-Olof Johansson, biskop i Växjö stift. Bakgrunden är att två kristna iranska kvinnor fick utvisningsbeslut.

”Fallet med [de iranska kvinnorna] är ett principiellt viktigt fall och illustrerar en påtaglig brist i den svenska rättssäkerheten på religionsfrihetens och asylrättens område. Kristen tro är ett allvarligt brott i Iran som kan innebära dödsstraff, vilket inte ifrågasattes av Migrationsdomstolen. Dock bedömde domstolen att deltagandet mer hade fyllt en social funktion än att vara uttryck för en genuin kristen tro”, säger biskopen och en rad andra kyrkoledare i ett gemensamt uttalande.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Information och utbildning om teologi blir helt meningslöst, då det är helt andra mekanismer som styr vilka som får stanna. Det är bara att studera vilka panikreaktioner som sajten migileaks fick hos politiker och media, och som de försökte stoppa.
    De är naturligtvis oerhört oroliga för allmänhetens reaktioner, om den blev medveten om på vilka lösa och slumpmässiga grunder som uppehållstillstånd delas ut av migrationsdomstolens politiska nämdemän.

  2. Ar det inte underligt att kristna som kommer fran muslimska laender dar de fortrycks och mordas alltid blir utvisade medans radikala muslimer, aven bevisade terrorister eller yrkeskriminella, alltid faar stanna och faar livslang forsorjning.

Kommentarer avstängda