Nyheter

26-åring fick nog – mördade chefen

Idag åtalas en 26-årig man vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för mord på sin arbetsgivare i dennes bostad den 27 januari i år. Mannens inställning till gärningen är att han erkänner dråp, meddelar åklagarmyndigheten.

Den 26-årige mannen dödade arbetsgivaren med upprepat knivvåld och gav honom ett stort antal stick- eller skärsår på olika delar av kroppen.

Efter dådet greps mannen och häktades senare på sannolika skäl för mord.

– Motivet till gärningen är komplext. Det finns indikationer på att gärningen varit religiöst motiverad. Den 26-årige mannen har upplevt att han blivit kränkt i sin religiösa tro av arbetsgivaren och att han av den anledningen dödat honom. I utredningen är fastslaget att han i anslutning till gärningen gjort sökningar på olika religiösa uttryck och att han efter gärningen skrivit texter med liknande innebörd på väggarna i den avlidnes bostad. Därtill har den 26-årige mannen bland annat uppgett att han inte fått betalt för sitt arbete i rätt omfattning och att han varit rädd att förlora sin anställning, säger kammaråklagare Thomas Willén i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook