3-3 för VBK i Målilla trots övertag

Inför drygt 700 åskådare spelade Vetlanda BK och Sirius oavgjort 3-3 (1-3) på Venhagsvallen i Målilla, ett resultat som VBK kanske inte ska vara helnöjt med sett till matchbilden, men i tabellen är man fortfarande sex poäng före Uppsalalaget.

VBK hamnade inom loppet av en minut i ett 0-2-underläge i första halvlek då Christian Mickelsson gjorde både 0-1 och 0-2 i minut 20 respektive 21.

Tomas Knutson reducerade på straff sedan mycket duktige Fredrik Rinaldo rivits ner i Sirius straffområde, Rinaldo som nu var tillbaka efter sjukdom. Å andra sidan saknade VBK denna dag lika viktige Johan Löfstedt, då han insjuknat.

Kalle Spjuth gjorde 1-3 före halvtidsvilan och det var ett missvisande resultat eftersom VBK skapade flera målchanser. Och kom så att göra i andra halvlek också.

Men stod inte duktige Jacob Säleby i vägen i Siriusmålet så brände man ändå chanserna. Eller vad sägs om en straffmiss (Knutson) och tio hörnor där bara någon enstaka gick mot mål. Med all säkerhet kommer VBKs tränarduo Renholm/In-Fa-lin att lägga lite extra krut på detta kommande träningar.

Liberon Marcus Sixtensson reducerade för VBK i 55:e matchminuten och Rottnebon Erik Ivarsson fick göra sitt första A-lagsmål för säsongen då han mycket rättvist kvitterade till 3-3 med sex minuter kvar att spela.

Båda de sista VBK-målen var efterskörden till två frislag.

Gentemot Sirius förändrades alltså inte tabellläget för VBK. Däremot vann både Tillberga och IFK Kungälv.

Det senare laget slog något överraskande Hammarby med 7-4, men man kan här fråga sig hur organisationen ser ut hos Bajen? Stockholmslaget kom till spel med bara en avbytare och det var en 15-åring!

Å andra sidan hade man bara två avbytare mot VBK, men då spelade också en viss Patrik Nilsson vilket inte var fallet mot Kungälv. Det är ändå pinsamt att på elitnivå ha en sådan smal spelartrupp. Man har ändå ett 20-årslag som spelar i en nationell serie med motstånd som Sandviken, Edsbyn och Bollnäs.

Notera samtidigt att VBK i varje match har sex spelare från sitt 20-årslag med..

Nu närmast väntar Boltic hemma för VBK på onsdag . Detta blir en match där det kan räcka med att ställa ut skridskorna.

Boltic förlorade med hela 4-14 mot Tillberga och är ett lag i spillror. För två matcher sedan sparkades tränaren Ola Fredricson men någon ny tränare har ännu inte tillsatts vilket kanske lämnar lite att önska i organisationen också hos denna klassiska bandyförening..?

Efter Bolticmatchen har VBK kvar att möta Tillberga i Västerås på lördag innan det är dags för VM-uppehåll.