Nässjö

30-åring inte längre misstänkt för dråp i Bodafors

Den 30-årige man som anhölls i söndags misstänkt för dråpförsök i Bodafors släpptes senare under dagen, polisen kunde inte bevisa att han försökt strypa sin sambo. Han lär däremot åtalas för misshandel både mot sambon och mot en Bodaforsbo. Misshandeln skedde sent på lördagskvällen.

Den 30-årige mannen kom på besök till en kamrat i Bodafors tillsammans med sin sambo, en kvinna i 35-årsåldern. Efter en stunds festande blev 30-åringen arg på sin sambo och angrep henne fysiskt. Inledningsvis misstänktes mannen för att ha försökt strypa kvinnan och därför rubricerades misstankarna som försök till dråp. Angreppet pågick under en längre tid.
Under den urartade festen attackerade 30-åringen också Bodaforsbon med slag mot kropp och ansikte. Bodaforsbon försökte gå emellan och skydda kvinnan. Till slut fick Bodaforsbon kontakt med polis som grep 30-åringen.
Kvinnan fördes med ambulans till akuten på Höglandssjukhuset där en läkare gick igenom hennes skador.
30-åringen ska också ha skrikit hotelser mot kvinnan.
På söndagen anhölls mannen av åklagare men senare under dagen efter flera förhör ansåg åklagaren att misstankarna om dråpförsök inte höll för häktning. 30-åringen släpptes och är nu misstänkt endast för misshandel och olaga hot och skadegörelse.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook