3,1 miljoner för jobb till bidragstagare i Vetlanda kommun | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

3,1 miljoner för jobb till bidragstagare i Vetlanda kommun

Socialnämnden i Vetlanda kommun vill nu satsa 3,1 miljoner kronor på att få bidragstagare i arbete så att kommunen ska slippa kostnader för socialbidrag.

Tanken är att skapa 40 nya arbetstillfällen runt om i kommunens verksamhet och ge dessa jobb till folk med socialbidrag.

Jobben ska vara tillfälliga över ett års tid och förhoppningen hos socialnämnden är att de 40 personerna ska få en fot in på arbetsmarknaden, få erfarenhet och sedan få sjukpenninggrundande inkomst och a-kassa och därmed slipper kommunen kostnader för socialbidragen.
För att få något av de 40 jobben ska man ha rätt till anställningsstöd från Arbetsförmedlingen, beslutar socialnämnden.
Innan satsningen kan bli av måste kommunstyrelsen godkänna 3,1-miljonerskostnaden.

Socialnämndens ordförande Hans Toll (s) försäkrar till SR Jönköping att de nya jobben inte ska ”äventyra sysselsättningen för någon annan”.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Man ser paniken börja sprida sig i kommunerna när det gäller socialbidragstagare,nu måste man skaffa fram skattefinansierade låtsasjobb.Detta problem kommer aldrig lösas om man inte börja prata om elefanten i rummet,”Sveriges massinvandringspolitik”.

  2. Har vi ett visst antal jobb så blir ju inte arbetslösheten lägre om vi importerar fler arbetare. Det borde även riksdagspartierna kunna räkna ut. Men alla tjänar på mångkulturen säger de ju. Frågan är bara hur?

  3. Ja,majoriteten är troligtvis nya svenskar som gör att kommunernas socialbidragskostnader ökar i den nuvarande takten,men här skulle jag vilja se mera specifik fakta från kommunerna när det gäller socialbidragskostnader och en mer grävande journalistik.Men att börja gräva och specificera i denna fråga verka vara känligt,undra varför?

Kommentarer avstängda