Ekonomi Eksjö Höglandet Småland Vetlanda

310 miljoner kr – Höglandsföretag gör enorm investering i ny fabrik

Åsedabaserade stockholmsbörsnoterade aluminiuntillverkningsföretaget Profilgruppens styrelse har fattat beslut om investering i en ny presslinje för aluminiumprofiler i Åseda.

Investeringen omfattar en helt ny produktionsanläggning med modern teknik. Fabriken kommer att uppföras på ett nytt industriområde i direkt närhet till bolagets befintliga anläggningar i Åseda.

Under 2017 levererade ProfilGruppen ca 29 700 ton aluminiumprofiler från de befintliga tre presslinjerna och investeringen beräknas tillföra kapacitet om ytterligare cirka 12 500 årston.

Till den nya extruderingslinjen kommer även en ny fastighet uppföras. Totalt uppgår investeringen till cirka 310 Mkr inklusive interna projekterings- och uppstartskostnader. Erforderlig bankfinansiering av investeringen är säkrad.

Projektet startar upp omgående och anläggningen beräknas tas i drift runt årsskiftet 2019/2020.

”Vi har en kraftfull utveckling bakom oss och vi vill fortsätta att utvecklas och göra framsteg, varje dag. Det känns oerhört spännande att få investera i modern teknik och kapacitet. Det ger styrka och trygghet samtidigt som det skapar en ökad ambition i hela organisationen”, säger Profilgruppens vd och koncernchef, Per Thorsell i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook