Nyheter

36-åring greps för High Chaparral-mord

En 36-årig man greps på torsdagsförmiddagen i Norrköping, på sannolika skäl skyldig till mordet på en 40-årig man natten mot den 5 juni i år på High Chaparral. Den gripne anhölls i sin frånvaro på onsdagen.

Gripandet var resultatet av en lång tids spaningsarbete. Den mördade mannen, hemmahörande i Halland, befann sig tillsammans med sitt sällskap inne i en bil på campingsområdet då de blev angripna av flera personer. Under tumultet som uppstod knivhöggs 40-åringen svårt. Han fördes till Värnamo sjukhus, där man konstaterade att hans liv inte gått att rädda.

Utredningsarbetet, som legat på gruppen för grova brott, lett av Johan Frisk i Eksjö, har varit omfattande. Ett mycket stort antal vittnen har hörts. Vittnesmål och teknisk bevisning ledde till slut fram till den anhållne 36-årige mannen.

Han hördes initialt i Norrköping innan han under eftermiddagen transporterades ner till Jönköping, där förhören fortsätter.

Kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson håller i ärendet från åklagarmyndighetens sida. Han har nu några dagar på sig att ta ställning till om han ska begära den anhållne häktad.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook