46-åring misstänks för mycket grovt brott | Höglandsnytt
Småland

46-åring misstänks för mycket grovt brott

Den 15 november ifjol sprängdes en handgranat vid ett blivande flyktingboende på Unionsgatan i Kalmar. Nu har en man åtalats för bland annat synnerligen grovt vapenbrott.

En 46-årig man från Nybro har åtalats misstänkt för bland annat synnerligen grovt vapenbrott och medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse alternativt förberedelse.

Mannen åtalas för innehav av fyra militära vapen, bland annat automatvapen, samt för inblandning i sprängningen av en handgranat på Unionsgatan. I bevisen mot mannen ingår bland annat att hans dna hittats på delar av granaten som inte förstördes vid detonationen.

– Vi hade flera olika ingångar när vi började att utreda den händelsen och den nu åtalade mannen blev vi tidigt intresserade av. Spaningen mot honom gjorde att vi den 27 januari kunde gripa honom när han gömde ett automatvapen i skogen utanför Nybro. När han topsades visade det sig att hans dna fanns på delar av handgranaten, berättar Marcus Jägerbrink, polisens spaningsledare, i ett pressmeddelande.

När polisen gick igenom mannens telefon och dator hittades en bild på ett flertal militära vapen, varav ett var vapnet som hittades i samband med gripandet.

– Utifrån bilden har vi utgått från att det finns fler vapen och dem har vi letat efter. När vi gjorde en förnyad husrannsakan hos en vän till mannen hittade vi tre vapen till, gömda bakom en vägg i garaget, säger Marcus Jägerbrink.

Mannen åtalas dessutom för brott mot vapenlagen, olovligt innehav av alkohol och olovlig försäljning av alkohol.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook