Nyheter

50-årig man hittad skjuten på cykelbana

En man i 50-årsåldern hittades vid midnattstid svårt skottskadad på en cykelväg vid Mossabo mellan Anderstorp och Gislaved. Mannen fördes först till Värnamo sjukhus varifrån han transporterades vidare till Sahlgrenska.

Hans skador uppgavs i natt vara livshotande. Han opererades vid ankomsten till Värnamo sjukhus  av ett läkarteam, som bl a bestod av tre kirurger. Narkosläkare Terje Blomstrand, som var med vid operationen, uppger att skadorna kunde begränsas så att patientens tillstånd blev tillräckligt stabilt för att kunna flytta honom med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Där kommer de fortsatta operationer som krävs att utföras.

Polisen, som beskriver nattens skott mot mannen som försök till mord alternativt dråp, genomförde efter upptäkten initiala tekniska undersökningar på brottsplatsen, som är avspärrad. Arbetet fortsätter under morgon- och förmiddagstimmarna. Man lämnar inga informationer om de närmare omständigheterna.

Polisen fick in larmet om den skottskadade mannen från en person som kommit på gång/cykelbanan, som löper parallellt med rv  27. Huruvida en cykel i anslutning till den skadade mannen säger man inget om, inte heller om det finns skäl att tro att han legat där länge innan han hittades. Och naturligtvis säger man inget om huruvida man fått in uppgifter om någon hört skottlossning i området.

Mannen är hemmahörande i Gislaved. Hans förflutna är inte helt fläckfritt utan han är tidigare känd av polisen, dock inte för grövre kriminalitet.

Polisen efterlyser naturligtvis vittnen. Mannen hittades liggande på cykelbanan, dock utan  cykel, enligt vad polisen uppger. Man vill inte heller uttala sig om mannenrånats eller hurlänge han kan ha legat på cykelbanan innan han upptäcktes.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook