500 brottsoffer – grymma ligan kan ha begått 10 000 brott | Höglandsnytt
Ekonomi

500 brottsoffer – grymma ligan kan ha begått 10 000 brott


Under onsdagen avslutades rättegången i Norrköpings tingsrätt om en stor bedrägerihärva, där tolv personer åtalats för bland annat grova bedrägerier. Ärendet omfattar närmare 10 000 brottsmisstankar och 500 brottsoffer.

Tolv personer åtalades för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri för att de gemensamt och i samförstånd genom vilseledande förmått, eller försökt förmå, främst småföretagare men även myndigheter och organisationer att betala för söktjänster på internet som saknat värde.

Det inbetalda beloppet som omfattas av åtalet är drygt 5 miljoner kronor. En av personerna åtalas också för urkundsförfalskning. Händelserna inträffade under perioden december 2012 och januari 2014. Rättegången påbörjades den 15 februari och har pågått i cirka 40 dagar under våren.

– Förundersökningen omfattar 15 000 sidor samt cirka 600-700 ljudfiler som bland annat innehåller försäljningssamtal, så det har varit fråga om ett mycket omfattande material, säger ansvarige åklagaree Thomas Ramstedt i ett pressmeddelande.

Domen meddelas i mitten av juli.
LÄS MER: SE UPP: Annonsförsäljare lurade företagare på fem miljoner kr

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook