Ekonomi Höglandet Jönköping Nässjö Vetlanda

60 procents ökning – Högländarna som blir mångmiljonärer på sina hus

Bostadspriserna har över de senaste tio åren stigit rejält i hela Sverige, också på Höglandet, visar statistik från Mäklarstatistik som behandlats av Svensk Fastighetsförmedling. I Nässjö och Vetlanda kommuner har villorna ökat med över 60 procent i pris.

Prisstatistik VILLA

Kommun 1 år 5 år 10 år
Jönköpings kommun + 10 % + 46 % + 83 %
Nässjö kommun + 19 % + 46 % + 63 %
Vetlanda kommun + 15 % + 34 % + 61 %

– De senaste tio åren har bostadspriserna stigit rejält och trots att storleken på ökningarna skiljer sig över landet har uppgångarna fortsatt med få undantag. Vi kan överraskande nog se att prisökningarna i Malmö, Stockholm och Göteborg varit relativt lugna jämfört med övriga landet. Detta beror främst på att prisnivåerna i storstäderna redan är höga, därför har de kraftiga prisökningar vi tidigare sett i städerna stagnerat något, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Statistiken baseras på överlåtelser av villor och bostadsrätter gjorda under juni 2016 – maj 2017 jämfört med samma tolvmånadersperioder fem och tio år tillbaka.  Endast kommuner med minst 100 försäljningar per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringarna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook