Ekonomi Tranås

600 miljoner kronor – enorm satsning på Höglandet

Ett jätteprojekt på ca 600 miljoner är på gång i Tranås där bl a vårdboende, skolor och en multiarena ska byggas. Ett avtal har skrivits med ett byggbolag.

NCC och Tranåsbostäder ska under de kommande fem åren tillsammans utveckla och bygga bland annat vårdboende, skolor och en multiarena i Tranås kommun. Det beräknade totala ordervärdet uppgår till cirka 600 miljoner kr.

– Tranås kommun växer och bygger för framtiden. Genom stabila och långsiktiga samarbeten som detta med NCC får vi bra förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar, säger Sören Carp, VD för Tranåsbostäder AB, i ett pressmeddelande.

Allra först påbörjas bygget av kvarter Blodroten, ett vårdboende med 54 lägenheter. Senare, med byggstart våren 2017, påbörjas bygget av en multiarena på 9000 kvadratmeter där restaurang, utbildnings- och konferenslokaler ingår. Vidare ska också Holavedsgymnasiet få en om- och tillbyggnad och därefter flera skolor och förskolor.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att vara kommunens byggpartner för stadsbyggande och lokalutveckling de kommande fem åren. Tillsammans med Tranåsbostäder kommer vi utreda behovet samt med ett innovativt tänk och hållbarhetsfokus genomföra en ny-och ombyggnation av ett antal av kommunens fastigheter fram till 2021, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Orderregistrering sker i takt med att projekten upphandlas efter beslut mellan NCC och Tranåsbostäder. Samarbetet inleds i juni 2016.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook