Ekonomi Nyheter Sävsjö Toppnyheter

700 MILJONER KRONOR – Ny VD för Sävsjöföretag


Carl-Johan Klinge har blivit utsedd till ny VD för delvis Sävsjöbaserade byggmaterialstillverkaren Knauf Danogips GmbH i Sverige.

Klinge efterträder Magnus Olofsson, som efter 7 år på Knauf har valt att gå vidare mot nya utmaningar. Carl-Johan Klinge ingår i Knauf Northern Europe’s ledningsgrupp.

Carl-Johan har arbetat för Knauf Northern Europe i mer än 24 år. Han har haft en framgångsrik karriär inom Knauf KNE i många olika roller bland annat som Marknad- och Försäljningsdirektör för Knauf DK, COO för Knauf DK, CEO för Knauf DK och nu de senaste 4 åren som CEO för Norgips i Norge och Sverige. Carl-Johan har en utbildning från Århus Business School.

”Carl-Johan har en stor erfarenhet inom byggbranschen från de nordiska länderna och känner väl till den svenska marknaden och svenska kunder. Han är ett erkänt namn inom Knauf världen med goda resultat och ett framgångsrikt ledarskap”, säger Ian Stokes, CEO Knauf Northern Europe, i ett pressmeddelande.

Knauf Danogips producerar främst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter, stålprofiler samt värmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska länder. Fabriken i Sverige är placerad i skånska Åhus och småländska Sävsjö. Företaget har ca 170 anställda och omsätter ca 700 miljoner

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook