Nyheter

770 000 tabletter – polisen hittade knark för 30 miljoner kr

I en omfattande förundersökning i Uppsala har 770 000 narkotikaklassade tabletter och annan narkotika tagits i beslag. Två personer är häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den 25 december 2017 påträffas en man i den ökända stadsdelen Gottsunda i Uppsala när han postar ett stort antal brev med totalt cirka 4000 narkotikaklassade tabletter. Den gripne mannen anhålls av åklagare samma kväll. Flera beslut om husrannsakan verkställs men inga ytterligare fynd av narkotika görs inledningsvis.

Den 27 december sker dock ett genombrott i utredningen.

– Genom utomordentligt polisarbete kan husrannsakan göras i en bostad där polisen påträffar ett stort antal väskor som är fyllda med totalt 485 000 narkotikaklassade tabletter av flertalet olika preparat. Bostaden bedöms användas uteslutande för att lagra och paketera narkotikaförsändelser, säger förundersökningsledare kammaråklagare Michael Ehrencrona i ett pressmeddelande.

Den anhållne mannen häktas och vid ännu en husrannsakan påträffas väskor med ytterligare cirka 275 000 narkotikaklassade tabletter av olika preparat.

Beslagen av narkotika i ärendet uppgår sammantaget till cirka 770 000 narkotikaklassade tabletter och mängder av annan narkotika. Gatuvärdet på narkotikan i beslag uppskattas av polisen till mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Ytterligare en misstänkt person häktas på åklagarens begäran av Uppsala tingsrätt den 12 januari 2018.

Polisen har lyckats koppla fynden av narkotika till en internetsida som bedrivit mycket omfattande försäljning av narkotika via internet. Försäljningen har, enligt åklagaren, omsatt mångmiljonbelopp.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook