Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping

ADJÖ! – Hög chef på Eksjö kommun går till fiaskoföretag


Nu är det dags. Den kontroversielle sektorschefen på Eksjö kommun försvinner till knark- och sexhandelskommunen Jönköping där barn dödar utlänningar.

”Det händer mycket i Jönköping”, säger, i ett pressmeddelande, Marcus Axelsson som blir ny VD för kommunala fiaskobolaget Destination Jönköping som misslyckades katastrofalt med en mångmiljonsatsning på en utställning om våld i somras.

Marcus Axelsson är för tillfället förvaltningschef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Axelsson tillträder nya tjänsten 18 februari nästa år. När han tillträdde sin nuvarande post skedde det bl a utan att facket blev tillfrågat och utan någon egentlig utlysning av tjänsten. Han har också, samtidigt som han varit hög kommunal chef ansvarig för företagsutveckling, drivit och varit aktiv i bolag inom vårdsektorn i Eksjö kommun och dess grannskap.

”Han är prestigelös”, säger Ann-Marie Nilsson, styrelseordförande i Destination Jönköping, om de kvaliteter hos Axelsson som bolagsledningen ansåg passande för nya tjänsten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook