Adolfsson tar inga jobb för Vetlanda kommun | Höglandsnytt
Nyheter

Adolfsson tar inga jobb för Vetlanda kommun

Den 31 augusti är kommunchefen Rolf Adolfssons sista anställningsdag hos Vetlanda kommun. Fram till dess är han ytterst ansvarig för verksamheten, semesterledig eller ej. Så var det t ex vid den stora branden i Ekenässjön nyligen.

”Från och med den 1 september är jag en fri man. Jag har tackat nej till att lotsa in min efterträdare i jobbet och jag har tackat nej till olika uppdrag i kommunen man har diskuterat med mig”, förklarar Rolf Adolfsson. ”Men visst har jag planer – jag för olika diskussioner.”

 

Under andra halvan har han haft semester men har kommit underfund med att det inte är en helt enkel omställning från att vara djupt engagerad till ha valfrihet att göra (nästan) vad man vill.

 

”Man är stöpt i arbetarformen. Det tar nog sin tid att ta sig ur den.”

 

Men nu ska kommunchefen ägna sig åt den försummade villatomten, ”gatans skräck” hävdar han själv, småpula lite grann där hemma, spela tennis och springa i busken så långt hans skadade ben tillåter. Men inte plocka bär eller svamp, det har han inte tålamod till.

 

Den 31 augusti släpper han greppet om Vetlanda kommun. På förmiddagen blir det officiell avtackning i Hörsalen. Sen tar han de sista av de papper som eventuellt kan finnas kvar på ämbetsrummet och vandrar hem som en fri man.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook