Nyheter

Aggressiv patient i Nässjö – avdelning flyttades till Eksjö

När en patient blev aggressiv på geriatriska kliniken i Nässjö i december ifjol blev det en av anledningarna till att kliniken flyttades till Eksjö. Höglandssjukhuset anmäler nu händelsen till Socialstyrelsen för utredning.

I december ifjol hittades en patient i korridoren på geriatriska [äldrevård] kliniken i Nässjö. Patienten var enligt sjukhuset förvirrad och aggressiv och blev våldsam mot personalen.
Patienten ”kunde lugnas”, enligt sjukhuset.
Samtidigt upptäcktes en annan patient på golvet i sitt rum – patienten kunde inte berätta vad som hänt.
Höglandssjukhuset beskriver omständigheterna som”oklara”.
”Vi har inte fått klarhet i vad som hänt. Vi har inte kunnat bevisa något samband”, säger Karsten Offenbartl, chefsläkare på Höglandssjukhuset till Höglandsnytt.
En polisutredning inleddes men har sedan dess lagts ner.
Hursomhelst så anmäler nu Höglandssjukhuset händelsen till Socialstyrelsen enligt så kallad Lex Maria.

Händelsen med de två patienterna visar sig dock vara en av anledningarna till att landstinget senare beslutade flytta geriatriska kliniken till Eksjö, ett beslut som vållade protester och frågor i Nässjö. Det handlar om patientsäkerhet, förklarar Karsten Offenbartl.
”Det upplevs emellanåt som brist på patientsäkerhet. Det är inte mycket personal på nätterna i Nässjö och svårt att få annan hjälp från andra avdelningar”, säger Karsten Offenbartl.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook