ÅH NEJ – Vetlanda BK måste glömma den här matchen

Storförlust och landslagsstjärnan utvisad och avstängd. Vetlanda BK gör nog bäst i att så fort som möjligt glömma debaclet i Sapa Arena.

Efter alla bra insatser som VBK stått för den senaste tiden så stod man på fredagskvällen för en ordentlig djupdykning.
Gästande Broberg vann med hela 5-9 (3-4) i en match som avgjordes under första kvarten.

Visserligen ledde Broberg då bara med 0-2, men det kunde varit helt annat. VBK var nämligen oerhört ineffektivt framåt samtidigt som man agerade rundningsmärken i försvaret. VBK gick ändå ikapp till 2-2, 3-3 och dessutom till 4-4 tio minuter in i andra halvlek.

Matchens huvudfigur så långt var nyuttagne VM-spelaren Joakim Andersson som gjorde alla VBK-mål så långt. Och han skulle – tyvärr – hamna mer i händelsernas centrum.

Vid ställningen 4-6 och med 15 minuter kvar att spela ådrog han sig ett grovt matchstraff vilket innebär att han inte heller spelar på söndag då VBK möter Tellus borta. Vill det sig riktigt illa kan han få stå över fler matcher.

Joakim blev fasthållen och i samband med att han föll gjorde han en eftersläng på en Brobergspelare mitt framför avbytarbåset.
Det egendomliga var att han först sattes i utvisningsbåset för att därifrån få se huvuddomaren dra upp det röda kortet på distans.

Därefter blev det ännu mindre struktur i matchen från VBK :s sida. Niklas Gälman tröstmålade med ett kanonskott från 20 meter.
Allt detta spelades upp inför nästan 1700 åskådare. En bra publiksiffra även om det var fri entré. Dock lite ledsamt att de inte bjöds på bättre bandy från hemmalaget när man nu hade chansen att visa upp sig.