Ekonomi Höglandet Jönköping

Åh så skönt – monsterhöjningen av hyran slopas

Hyresgästföreningen och M2-gruppen i Jönköping/Tenhult har träffat en överenskommelse om en hyreshöjning på 1,5 procent. M2-gruppen yrkade från början på en höjning på 3,25 procent, vilket innebär att kravet mer än halverats.

Hyreshöjningen på 1,5 procent från den 1 februari 2018, motsvarar 75 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.

M2-gruppen har, enligt Hyresgästföreningen, på ett tydligt sätt redovisat de kostnadsökningar bolaget står inför under 2018. Fortsatta låga räntor och få tomma lägenheter stärker bolagets ekonomi. Att det trots allt blir en höjning beror på att kostnaderna för fjärrvärme, renhållning, vatten och fasta elpriser ökar avsevärt under 2018 i Jönköpings län.

­– Det känns bra att M2-gruppen har lyssnat på Hyresgästföreningen och kommit överens om en höjning som är avsevärt lägre än yrkandet på 3,25 procent. Vi eftersträvar alltid en återhållsam och hållbar hyreshöjning, säger Oscar Jansson Magnusson, ansvarig förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook