Åh så underbart – Julkorten fortsätter minska kraftigt | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet

Åh så underbart – Julkorten fortsätter minska kraftigt

Statliga krisdrabbade försändelseförmedlaren Postnord uppskattar att svenskarna har skickat 20,5 miljoner julkort i år. Julkort är en förlegad företeelse med hemmhörighet på 1900-talet som dock fortlever under 2010-talet.

Postnords årliga julkortsprognos visar att brevbärarna i år har delat ut 20,5 miljoner julkort runt om i Sverige.

Trots att julkortet fortsatt är någorlunda populärt minskar volymerna varje år, och jämfört med 2016 skickades 9 procent färre julkort. Antalet e-handlade julklappar som skickas med Postnord ökar däremot år från år och i år var de 25 procent fler än föregående år. Svenskarna uppger att de hittills i år e-handlat julklappar för 6,2 miljarder kronor. När undersökningen genomfördes veckan före julafton uppskattade svenskarna att de kommer att e-handla julklappar för ytterligare 1 miljard kronor, vilket skulle innebära att den totala julhandeln 2017 uppgår till drygt 7 miljarder kronor.

Om PostNords julkortsundersökning
Resultatet bygger på en telefonundersökning som Kantar SIFO gjort på uppdrag av PostNord AB. Undersökningen genomfördes under perioden 13- 20 november 2017. SIFO genomförde 1 212 telefonintervjuer med ett riksrepresentativt urval av den svenska befolkningen som är 20 år och äldre.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook