Eksjö Nyheter

Ahlberg (c) lämnar kommunledningen

Nyvalde kretsordföranden Frank-Johan Ahlberg (c) lämnar ledningsutskottet i Eksjö kommun och därmed också styrelseuppdragen i de kommunala bolagen. Utskottsuppdraget går inte ihop med hans jobb som chef på lantmäteriet i Eksjö. ”Det har varit svårt att kombinera. Det känns lite tråkigt”, säger Frank-Johan Ahlberg.

Mariannelundspolitikern Frank-Johan Ahlberg kommer istället lägga kraft på partiarbetet. I valet 2010 drev han en framgångsrik personvalskampanj som starkt bidrog till att centern åter blev största borgerliga parti i Eksjö kommun.
Frank-Johan Ahlberg blir ytterligare en i raden av nya fullmäktigeledamöter i Eksjö kommun som lämnar politiska uppdrag, inte sällan på grund av tidsbrist.
”Beklagligt att det är så, man vet ju inte riktigt när man går in i det hur stort arbete det är. Vi råder inte över våra livssituationer”, säger Frank-Johan Ahlberg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. Hej Lasse!
  Tack för förtroendet. Ibland hamnar man dock i vägval i livet som är svåra, det gäller att hitta bra lösningar på dem som fungerar för privatliv, yrkesliv, familjeliv och partipolitiken. Jag har hittat en lösning som kommer att fungera bättre för mig och som blir till gagn både för Centerpartiet och Eksjö kommun. För det engagemang man önskar ha måste ju fungera också. Både för en själv, det parti man verkar i och framförallt för kommunens bästa. Jag uttryckte det imorse när jag länkade artikeln på facebook på nedanstående vis.

  ”Eftersom media nu har uppmärksammat detta, så tycker jag att det finns anledning till några förtydliganden. Jag lämnar alltså inte kommunfullmäktige, som många andra politiker har kommit att göra och sluter mig alltså inte till den raden. Däremot lämnar jag en ersättarplats i kommunstyrelsen, vilket innebär att man då även lämnar utskottsarbetet. I det sistnämnda har jag dels haft en ordinarie post i ledningsutskottet, dels en post i det sociala utskottet. Under ett halvårs tid har jag prövat att förena dessa uppdrag med ett vikariat vid Lantmäteriet som tf Enhetschef, vilket varit svårt att få ihop. Sedan en vecka tillbaka är tjänsten permanent och jag väljer därför att fokusera på Lantmäteriet och mina medarbetare. Jag lämnar alltså inte politiken, men går istället in på mer arbete av partiorganisatorisk art, vilket är lätare att förena med arbetet.”

  Jag tror att min nya roll som Centerpartiets kretsordförande kommer att bli till gagn för partiet. Den innebär också att jag kan utföra mitt arbete på ett tillfredställande vis. Dessutom skapar jag möjligheten för någon annan att gå in i de roller som utskottsarbete och kommunstyrelsearbetet innebär och det gagnar i förlängningen Eksjö kommun.

  Möjligheten att påverka i Centerpolitiken har jag fortfarande som medlem, kretsordförande och ledamot av kommunfullmäktige. Det kommer jag att fortsätta göra.

  Bästa hälsningar
  Frank Johan Ahlberg (C)

Kommentarer avstängda