Åk dygnet runt – nytt ungdomskort på bussar och tåg | Höglandsnytt
Jönköpings län

Åk dygnet runt – nytt ungdomskort på bussar och tåg


[adrotate banner=”27″]
Länstrafiken i Jönköpings län vill införa ett nytt ungdomskort för bussar och tåg.

Ungdomar mellan 13 och 19 år ska kunna köpa kortet för 150 kr i månaden och kortet ska gälla på alla bussar och tåg dygnet runt (inklusive till och från skola).
Satsningen är en del i länstrafikens stora reform som innebär nytt zonsystem och nedlagd tågtrafik genom Eksjö kommun.

Den verkliga kostnaden för ungdomskortet kommer dock att vältras över på kommunerna som enligt förslaget ska gå in och subventionera kortet med ytterligare 100 kr per kort.
Förslaget ska nu ut på remiss till kommunerna och frågan är om skattebetalarna är beredda att ta kostnaden under en 2-årig försöksperiod.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Självklart inte eftersom busstrafiken såväl som tågtrafiken i det närmaste är obefinlig i Vetlanda kommun under de flesta av dygnets timmar. Antagligen är busstrafiken betydligt intensivare i Jönköping under dygnets alla timmar så det är därför rimligt att skattebetalarna i Jönköpings kommun i så fall får stå för finansieringen som behövs utöver de 150 kronor som månadskortet kostar.

    En vädjan till kommunpolitikerna i Vetlanda kommun blir därför att de säger nej till att betala 100 kronor per busskort. från skattebetalarnas pengar. Ty varför skall vi betala för en dygnetruntservice som inte finns.

  2. Om dom åkande får betala 250kr själva så är det ett MYCKET bra pris, slösa inte på skattepengarna det gör ni redan i en allt för stor omfattning!

Kommentarer avstängda