Debatt Jönköpings län

”Åk hem, vi vill inte ha er här” – toppchefen i länet om SD-rasistattacken

Ett tiotal unga män och kvinnor angrep en familjs trädgård, kissade och förstörde trädgårdslandet, tog sönder en parabol och skrek ”åk hem, vi vill inte ha er här”, berättar region Jönköpings läns utvecklingsdirektör Ulrika Geeraedts i en debattartikel i Ulricehamns tidning om vad som drabbade ett par goda vänner till henne i deras hem i Ulricehamn.

Det handlar om en familj som bott i Ulricehamn i 25 år men som en kväll nyligen väcktes av röster i trädgården och uppbådet av rasister.
”För första gången på 25 år så insåg jag plötsligt att någon annan kan bestämma att jag inte hör hemma här fast jag själv känner mig som svensk. När blir man svensk? Varför är mitt liv och min insats här inte lika viktig som en annans? frågade min väninna mig”, berättar Geeraedts i sitt debattinlägg där hon också berättar hur flera i mobben är Ulricehamnare och aktiva i Sverigedemokraterna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook