Eksjö Nyheter

Åklagaren överklagar inte gruppvåldtäktsdomen

Mycket nu tyder på att åklagarna nöjer sig med domen mot de åtalade för gruppvåldtäkt i Mariannelund. Sju av åtta dömdes till fängelse och ett par dömdes till strängare straff än åklagarna yrkat på.

”Det lutar åt att vi inte överklagar självständigt”, säger assistentåklagare Adam Rullman till Höglandsnytt.
Däremot finns möjligheten till så kallad anslutningsöverklagan om någon av de dömda skulle överklaga.
Adam Rullman förklarar för Höglandsnytt att han och åklagare Gunnar Brodin är tillfredsställda med domen och han tycker att tingsrättens dom är välskriven och välarbetad.
Åklagarna fick dock inte igenom att de åtalade skulle dömas för att begått våldtäkten i samförstånd.
”Det är på visst sätt inte en framgång men de hamnade på höga straff ändå”, säger Adam Rullman och menar att rättspraxis i sådana här fall är ”spretig” och att det inte finns någon vägledande dom från Högsta Domstolen.

Tvåbarnsmamman skulle också kunna överklaga domen eftersom hon biträdde åtalet.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Trist att flyktingar kommer hit och vi försöker hjälpa dom, sen bete sig som svin!
  Bättre att skicka hem dom med en lapp runt halsen där det står att dom blev utkastade från Sverige och varför, varför ska dom kosta samhället mera pengar??

  Dom får nog (förhoppningsvis) ett ”båttre” straff i sitt hemland.

 2. Idiotiskt uttalande av dig. Tror inte de skulle få något ”bättre” straff i hemlandet.

  1. Om dom inte blir straffade i sitt hemland, så säger det ju en hel del om människorna som bor där och deras inställning till våldtäkt m.m. Är det dom ”stackars flyktingar” som du vill att vi ska ta hand om???
   Dom är ju här av en anledning, kanske har dom gjort något straffbart i sitt hemland, och som dom beter sig så undrar man om inte staten i deras hemland har betalat biljetten för att bli av med dom.
   ELLER så har dom haft det svårt och därför sökt sig hit, däför menar jag att det är ett bättre straff att skicka hem dom igen!
   Dessa ord gäller givetvis inta alla invandare, utan är riktade mot svin som dessa som sabbar för alla andra. Dom finns ju överallt, tyvärr.

 3. Knud, du bör nog förstå vad som sker.

  Vi skattebetalare kommer att få betala för dessa äckel tills att de återvänder hem. 2.1MSek som nämns i tidigare artiklar är bara rättegångskostnader, på det kommer underhåll för X antal år för X antal personer.

  Prislappen för Sverige kommer att vara mycket hög, och faktum att den stackars kvinnans liv aldrig blir densamma igen.

  Jag anser att den Afghanska staten skall faktureras då personerna inte ens är medborgare i Sverige.

  Om de skickas hem direkt har de inte fått något straff, och det skulle visa att man får bete sig hursomhelst i ett land för att sedan gå vidare.

 4. Jag tycker alla i Sverige skall få välja om de vill att deras skattekronor skall gå till utländska våldtäktsmän. Det borde vara självklart att säga nej om man vill. De som vill stödja detta får gärna göra det, men jag vill inte vara med och bidra.
  Tyvärr har inget politiskt parti ännu visat något civilkurage eller insikt vad som är rätt och fel.

Kommentarer avstängda